Dzień tygodnia

 

Data

 

Śniadanie

 

 

Obiad

 

Podwieczorek

poniedziałek

16.04. 18

 ryż na mleku, chleb pszenno- żytni, masło, polędwica, ogórek świeży, twarożek, dżem, marchewka do gryzienia,  herbata wieloowocowa, jabłko /1,5,7/

Zupa barszcz biały z ziemniakami, śmietaną i natką pietruszki, gulasz wieprzowy, makaron razowy, surówka z marchewki i pora z jogurtem, kompot z malin /1,5,7,2,/

Herbata miętowa, kasza manna na mleku, mus truskawkowy, banan /1,5/

wtorek

17.04. 18

Płatki jaglane na mleku, chleb razowy, masło, szynka, jaja gotowane, pomidor, papryka, herbata  z owoców leśnych, gruszka /1,7,5,2/

zupa brokułowa z ziemniakami, śmietaną i natką pietruszki, kotlety schabowe, ziemniaki, koperek, marchewka duszona z groszkiem, kompot z porzeczek /5,7,/

 Kakao, bułka z masłem, miód, banan /1,5/

środa

18.04. 18

płatki owsiane na mleku, chleb pszenno-żytni, masło, krakowska sucha, ser żółty, pomidor, sałata mix, herbata miętowa, banan /1,5,7,/

Zupa ryżanka ze śmietaną i natką pietruszki, kotlety rybne, ziemniaki, koperek, surówka z kapusty kiszonej, kompot z wiśni /3,2,7,5/

Kawa mleczna chleb razowy ze słonecznikiem, masło, szynka, ogórek kiszony, roszponka /1,5,7/

czwartek

19.04.18

 kasza manna  na mleku, chleb żytni,  masło, szynka, ser żółty, ogórek świeży, papryka, herbata malinowa, pomarańcz /1,5,7/

Zupa pomidorowa z makaronem, śmietaną i natką pietruszki, klopsy cielęce, w sosie własnym, ziemniaki, koperek, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i jogurtem, kompot wieloowocowy /1,2,5, 7,/

Kakao, chałka z masłem, dżem, jabłko /1,5/

piątek

20.04.18

Makaron na mleku, chleb pszenno-żytni, masło, baleron, ser topiony, papryka, sałata, napój z soku naturalnego z jabłek, banan/1,2,7,5,

Barszcz ukraiński z ziemniakami, śmietaną i natką pietruszki, kluski leniwe z serem, masłem i tartą bułką, surówka z marchewki i jabłka, kompot z truskawek/5,7,2/

Herbata z cytryną, chleb razowy, masło, ryba wędzona, ogórek kiszony, rukola,/3,1,5/

 

Free Joomla! template by L.THEME